Информация за проведени мероприятия в ЦДГ”Пролет”!

1.На 28.11.2011г. в ДГ организирахме изложба на тема:”Здрави,силни-с плодове обилни”, част от Програмата на нашата детска градина -„Участвам и променям”.С много майсторство и фантазия децата изработиха фигурки от плодове и зеленчуци.Насладиха се на своите уме-ния да пресъздават богатата есенна палитра в рисунки и апликации.

 

За чудесното си и активно представяне всяка група получи „ Грамота” на следващия ден, когато децата от група „Палавници” представиха своя „Парад на плодовете и зеленчуците”. Чрез диалози,стихове, песни и танци показаха колко много знаят и обичат есента и нейните богатства. На техните знания, артистични умения и изразителност се възхитиха и родителите им.

2.Със стихове, песни и етюди децата от група „Слънчо” показаха знания и умения да изразяват своето отношение към природата през есента и промяната в поведението на животните. Малките „слънчица” обичат горските обитатели и имат желание да им помагат през студената зима. Ситуацията се проведе на 03.11.2011г., в присъствието на студентки, следващи магистратура в ЮЗУ”Н.Рилски”от учителката Йорданка Янчовичина.

3.В присъствието на учители и студентките, на 04.11.2011г. децата от група „Палавници”с учител Лидия Сеферова се запознаха с континента”Африка”. Чрез много нагледен материал децата получиха начална представа за местоположението на Африка,видовете растения и животни,намиращи се в непознати за тях условия.С интерес и внимание слушаха, разглеж-даха показаните им картини, плакати, кратки текстове. Създадената емоционално-познава-телна атмосфера провокира изработването от децата на фигурки на животни по различни начини, група деца изработиха карта на Африка.

4.Пак в присъствието на учители и студентки, на 10.11.2011г.учителката Маргарита Гарданска и децата от ІV-б подготвителна група откриваха „вълшебствата на водата”-чрез опити, картинен и демонстративен материал, на импровизиран кораб децата направиха чу-десно пътуване от водните капки до океана. Многообразието на дейности и богата нагледност доведоха до очаквани резултати:- стремеж на децата да наблюдават природата, да осмислят необходимостта от водата, да откриват нейните „вълшебства”, да я опазват чиста.

5.Възпитаване на култура на пътя и формиране на умения да пазят своя живот като участници в движението на улицата, на 17.11.2011г. децата от група „Палавници”,в присъствието на родител-полицай, учители и студентки,заедно с учителката Невена Райчева затвърдиха познанията си да разпознават и назовават опасни и безопасни места на улицата, да обследват изобразена пътно-транспортна среда, да се ориентират в норми на безопасно движение и регулирано поведение чрез социалната роля „бъдещ ученик”.Полицаят поздрави децата за техните знания и умения и изрази задоволство от работата по БДП в ДГ. Изказа увереност, че ще бъдат много добри участници в уличното движение.

6.На 30.11.2011г. децата от ІІІ-та група „Палави ръчички” с учител Недялка Попхристова, в присъствието на родители,учители и студентки показаха „Защо е нужно разнообразие” в храненето.Те вече знаят много за полезните и неполезни храни и защо трябва да похапват повече зеленчуци и плодове.Пресъздадоха с различни изобразителни техники богатството и разнообразието на есента и подредиха чудесна изложба.

7.Пред Коледна среща се състоя на 14.12.2011г. в група „Слънчо” с учители Йорданка Янчовичина и Райна Минкова. Децата се представиха с обичани от тях стихове, драматизираха познати приказки, пяха песнички.Интересен и много продуктивен беше момента на участие на родителите в изработването на Коледна украса. В създадената работна среда, с много и красиви материали се проявиха сръчностите на деца и майки.

8.Най-любим гост за всички деца е Дядо Коледа. В красивият снежен 19 Декември добрият старец и Снежанка, както и любими горски герои бяха гости в нашата ДГ. Развлекателно, забавно, с много радостни чувства и вълнения премина тази дългоочаквана среща.И както се разбира, дядото не остави нито едно дете без подарък.

9.На 20.12.2011г. Читалище „Методий Драгинов” в с.Драгиново отпразнува своя 75 годишен юбилей.Поздрав към читалищните дейци и самодейци поднесоха деца от ІV-а ПГ-„Палавници”.С чудесните си изпълнения малките ни възпитаници изразиха част от уважението и гордостта на жителите на селото от дългогодишния труд на всички, работили усърдно в разпространението и съхраняването на културата, традициите и песенното богатство на Драгиново.Те ще са и продължителите на това благородно дело, носители на българският дух и народност.

.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *